08.02.2024

Культурні коди Олександра Довженка

Чергову лекцію із історико-патріотичного циклу «Незламність української нації: історія та сьогодення» прочитала днями для студентів і усіх бажаючих доцентка кафедри УДІД Придніпровської державної академії будівництва та архітектури Лариса БОГУСЛАВСЬКА.
 Загальновідомими  є слова Чарлі Чапліна про те,  що слов’янство дало світові в кінематографії лише одного митця, і це – Олександр Довженко.
 Постать митця загадкова, пророча і навіть у чомусь містична. Творець міфів, чиє власне життя прочитується сьогодні як один із трагічних українських міфів ХХ століття.
Про те, які потужні смисли закодував у своїх кінострічках та кіносценаріях геніальний український митець, йшлося на відкритій лекції «КУЛЬТУРНІ КОДИ ОЛЕКСАНДРА ДОВЖЕНКА». Цікаві, маловідомі сторінки життя геніального українського кінематографіста розгорнула для слухачів Лариса БОГУСЛАВСЬКА. «РОДИНА», «ЗВЕНИГОРА», «АРСЕНАЛ», «ЗЕМЛЯ», «УКРАЇНА В ВОГНІ» – це кінематографічна класика з великої літери, зрозуміла і співзвучна сучасності.
Відкрийте для себе таємниці та смисли великого українського кінорежисера. Дивіться на нашому youtube-каналі за посиланням:
https://youtu.be/jRG4juFOiio
?>
вверх