17.11.2023

2023. День студента в ПДАБА

Цього року, вже вдруге, своє свято українське  студентство відзначає в умовах війни, тривалих повітряних тривог і атак ворога на мирну інфраструктуру. Та це не завадило  студентам ПДАБА відзначити  Міжнародний день студента у колі друзів, однокурсників, в актовій залі академії. Невимушена, святкова атмосфера панувала тут у ці хвилини. Бо попри жахи війни, життя триває і в ньому завжди є місце оптимізму, вірі, надії і любові!
Зі щирими словами привітання до присутніх звернувся Голова комісії з реорганізації ПДПБА, доктор технічних наук, професор, проректор з наукової роботи Владислав ДАНІШЕВСЬКИЙ. Він вручив Грамоти і Подяки великій групі студентів, які є взірцем у навчанні, громадському житті, та мають активну життєву позицію.
Студентство завжди було прогресивною частиною суспільства. Адже в  основі цього свята лежить боротьба за свої права та інтереси, потрясіння, розчарування і радість перемог.
В боротьбі за незалежність України –  студентська молодь завжди брала активну участь. Згадаймо жовтень 1990 року. Революція на граніті – компанія широкомасштабних акцій ненасильницької громадянської непокори, організована Студентською Спілкою України та львівським Студентським  Братством. В цій акції більшість становили студенти Києва, Львова, Дрогобича та Дніпропетровська.
В наші дні, коли Україна дев’ять років дає відсіч агресору, а тепер веде і справедливу війну за відновлення своєї територіальної цілісності, за збереження своєї незалежності і сувіренітет, студентська молодь гідно бореться за майбутнє. Студенти ПДАБА беруть участь у хвилі потужного волонтерського руху.
Серед тих, хто загинув, захищаючи країну і саму можливість жити і відзначати такі свята, є і випускники  ПДАБА:
Владислав ОСТАПЕНКО(механічний факультет ДІСІ),                                                     
Андрій РИБИЦЬКИЙ (ПЦБ),                                                                                               
Сергій ТАРАНЕНКО (Будівельний факультет),                                                         
Дмитро ЗАМКОВИЙ (ЦІта Е, спеціальність ТГПВ),                                                        
 Денис ШКАДОВСЬКИЙ (ПЦБ).                                                                                            
Вічна пам’ять нашим загиблим воїнам! Це на відзнаку їхнього подвигу, пам’яті тисяч героїв-захисників запановує в залі хвилина мовчання.
Лунають щемливі пісні, інші номери студентської самодіяльності, які доводять, що життя триває і добро переможе зло, і буде Перемога і буде Мир!
Пісню MonstaX – «You can,t hold my neart»(Ти не можеш втримати моє серце), виконали Лада і Дана Криловецькі.
Гумореску Павла Глазовова  «Мова і язик» – студенти першого курсу Єлизавета Ніщенко та Ілля Бугай.(
Вірш Ліни Костенко «Життя іде, і все без коректур» – студент першого курсу Олексій Омелич.(
Уривок з поеми Т.Г.Шевченка «Катерина – студентки першого курсу Любов Стойчева, Єва Храмова, Марія Купрош, Анастасія Демченко.
«Східний танецьу виконанні студентки першого курсу Валерія Петренко.
Пісню гурту «Діти інженери» «ТЕЦ», співали Лада і Дана Криловецькі.
Танець в стилі Вог від міс Флейм – виконла Вікторія Шевченко.
Пісню Меловіна «Вітрила» – Валерія Даценко.
В концерті взяли участь студенти факультетів Архітектурного, Економічного, Будівельного, Інформаційних технологій та механічної інженерії, Цивільної інженерії та екології.
Хочете поринути в атмосферу нинішнього Дня студента в ПДАБА? Тоді дивіться наш фоторепортаж та очікуйте вже невдовзі відеозвіт зі студентським концертом.
?>
вверх