18.05.2023

Високий гість, великі перспективи

16 травня, під час робочого візиту до Дніпра Посол Франції в Україні пан Етьєн де ПОНСЕН та радник з питань культури пан Олів’є ЖАКО відвідали Придніпровську державну академію будівництва та архітектури. Поважного гостя на ганку зустрічав ректор академії, професор Микола САВИЦЬКИЙ.

Візит почався із короткої екскурсії та огляду муралу на стіні головного корпусу ПДАБА, до речі, створеного французським майстром вуличного живопису за мистецьким псевдонімом ПОПЕЙ два роки тому за підтримки Посольства Франції.

Сторони обговорили можливості розвитку проєктів для студентів архітектурних спеціальностей. Досягнуто домовленостей щодо організації стажувань українських студентів у Франції, розширення партнерства академії із французськими закладами вищої освіти. Серед конкретних пропозицій пан Етьєн де ПОНСЕН запропонував ПДАБА налагодити співпрацю із відомою у Європі Паризькою академією архітектури, видача подвійних дипломів архітекторам, програма студентських обмінів і співпраці професорсько-викладацько складу освітніх закладів-партнерів.

З боку академії участь в обговоренні стану освітнього процесу і наукової роботи в умовах війни та перспектив розвитку взаємодії  між ПДАБА та французськими вишами взяли: ректор Микола САВИЦЬКИЙ, проректор з наукової роботи Владислав ДАНІШЕВСЬКИЙ, завідувач Навчально-наукового центу міжнародної освіти та співробітництва та інші керівники закладу Юлія ДЕГТЯРЬОВА, декан архітектурного факультету Олександр ХАРЛАН та ін.

На завершення візиту пан Етьєн де ПОНСЕН подякував за гостинність і багаторічну плідну співпрацю із вишами Франції, регіональним преставництвом «Альянс Франсез». Позитивні емоції від зустрічі в ПДАБА поважний гість висловив досить красномовно загально зрозумілим жестом – великий палець вгору.

Дякуємо, пан Етьєн де ПОНСЕН! Друзі пізнаються у складні часи. Вистоїмо разом! Захистимо Україну, єдність та мир в Європі!

?>
вверх