14.04.2023

Людина і космос: освоєння місяця та планет

В самій сутності людини закладено жагу до пізнання навколишнього світу. Космос – з грецької: дещо цілком впорядковане. Це те, що знаходиться поза межами атмосфери, але в межах нашого прагнення осягнути, якщо не фізично, то хоча б знаннями, науково обгрунтованими припущеннями, гіпотезами… Особливо це прагнення притаманне молодим науковцям космічної столиці України, якою по-праву є Дніпро.

12-14 квітня 2023 р. на базі Національного центру аерокосмічної освіти молоді імені О.М. Макарова, (м. Дніпро) у онлайн-доступі відбулася ХХV Міжнародна молодіжна науково-практична конференція «Людина і Космос». Участь у роботі науково-практичного напрямку № 6 – «Освоєння Місяця та планет» 13.04.23 р. (координатори д.т.н., проф. С. ШАТОВ та нач. відділу КБ «Південне» Г. ОСИНОВИЙ.) взяли студенти ПДАБА під науковим керівництвом провідних вчених нашою академії.

Перед початком роботи секції з вітальним словом виступив ректор академії д.т.н., професор М. САВИЦЬКИЙ.

На секції були присутні представники ДП «Конструкторське бюро «Південне» імені М.К. Янгеля» на чолі з начальником відділу Г. ОСИНОВИМ, яким Микола Васильович САВИЦЬКИЙ подарував екземпляри монографії з дослідження формоутворення поселень на Місяці, підготовленої авторським колективом академії.

Змістові доповіді зробили студенти А. АПАНАСЕНКО «Формоутворення обвалованих місячних поселень на основі астропланетарних проекцій» (керівник доц. В. Воробйов), М. ГОНЧАРОВА «Виготовлення будівельних виробів на Місяці» та С. СУХАР «Планетоходи для технологічного обладнання» (керівник проф. Шатов С.). Ці студенти відзначені Дипломами конференції.

Сьогодні вони шукають шляхи освоєння Місяця та інших планет. Завтра будуть брати участь у реалізації практичних проєктів колонізації Місяця, Марса, Венери, Меркурія… Будуть нові українські Ціолковські, Кондратюки, Корольови, Янгелі, Макарови, Каденюки…

?>
вверх