05.07.2022

Перша зміна, друга зміна… абітурієнт!

В останні дні червня в ДВНЗ “Придніпровська державна академія будівництва та архітектури” ПДАБА завершилась перша зміна дитячих освітньо-оздоровчих курсів для малечі . А вженаступного дня виш відкрив двері для другої зміни.
Поринемо на кілька хвилин в атмосферу цих двох подій. Дарма, що одні, так би мовити, випустились, другі тільки вступили (занотуйте цю фразу). Настрій у тих і інших був чудовий.
«Випускники» звітували акторською майстерністю. Представили мініатюри, співали французською та англійською. А «вступники» потрапили відразу на свято Нептуна. Дарма, що цього разу морський повелитель сам прибув до басейну академії. Дехто зміг не просто поплавати, а ще й скарби від Нептуна діставати із дна, щоправда не моря, басейну. Показові виступи Нептун доручив професійним плавцям, плигунам із вишки та дайверам.
Дні для слухачів курсів пролітали у цікавих, ні, захоплюючих заняттях – вони вчились мовам, малюванню, співам, акторській майстерності, іграм, гімнастиці, плаванню, тощо. Групи комплектувалися за віком та схильностями, із дітей вимушених переселенців, що знайшли притулок у гуртожитках закладу, та з дітей працівників академії. Завдяки фаховим педегогам ефект від таких короткотермінових курсів виявився максимальним та сильно здивував їхніх батьків і бабусь із дідусями.
Відпочинок дітей в умовах війни, обстрілів, бомбардувань – це ще та проблема! Але ж діти для кожного з нас – це наше найцінніше, майбутнє нації і мають отримувати позитивні емоції, зміцнювати здоров’я. Попри всі страхіття, що відбуваються нині.
В академії до розв’язання цією непростої задачі підійшли креативно. За ініціативи ректорату, профспілкового комітету, кафедри фізичного виховання і спорту в академії відкрили освітньо- оздоровчі курси – щось на зразок літніх таборів відпочинку дітей. Врахували всі вимоги безпеки. Викладачі, працівники академії, студентського клубу зголосилися працювати із дітьми на волонтерських засадах і завдяки спільним зусиллям все вдалося.
А тепер, повернімось до тих, хто «випустився» з першої зміни освітньо-оздоровчих курсів. Багатьом із них через певний час доведеться визначати долю і захочуть вони вступати до академії. Адже разом із солодкими сувенірами від благодійників вони отримали Сертифікати майбутнього абітурієнта, підписані ректором ПДАБА Mykola Savytskyi Миколою САВИЦЬКИМ, головою профспілкового комітету @Александр Дзюбан Олександром ДЗЮБАНОМ та керівником курсів @Владимир Шиян Володимиром ШИЯНОМ. І, можливо, це дійсно пророчий документ, що визначить мирну професію багатьох нинішніх дітей війни.
?>
вверх