29.05.2022

Вулиці архітектора Олега Петрова бути?

У Дніпрі збирають пропозиції щодо перейменування вулиць. Про це пише міський портал.
Там же, за посиланням,  можна знайти інформацію, де проголосувати за ту чи іншу пропозицію  або висловити свою думку та свої пропозиції.
Листи із клопотанням про перейменування вул. Чернишевського на вул. Архітектора Олега Петрова до Дніпровської міської ради направили  Придніпровська державна академія будівництва та архітектури, Дніпропетровська обласна організація Національної спілки архітекторів України, Президія Національної спілки архітекторів України, ГО «Асоціація випускників і друзів Придніпровської державної академії будівництва та архітектури», Придніпровський регіональний осередок  Українського Національного комітету  Міжнародної ради з питань пам’яток і визначних місць (ICOMOS).
Чому саме слід перейменувати вул. Чернишевського на вул. Архітектора Олега Петрова. По перше, Микола Чернишевський — російський публіцист,  письменник родом з Саратова, ідеолог революційно налаштованої інтелігенції позаминулого сторіччя. За свої погляди і переконання, за участь у підпільній організації «Земля і воля» був засуджений на каторгу і відбув майже 20 років на Сибіру, в засланні.  Проте, історичний зв’язок із нашим краєм не виявлений.
Життя ахітектора Олега Петрова – навпаки тісно пов’язано із регіоном. Тут – його рідна Альма-матер – будівельний інститут, нині –  академія, тут він створив архітектурну школу Дніпропетровщини, виховав плеяду відомих архітекторів, залишив по собі добру пам’ять і низку знакових архітектурних творів. Деякі із них представляємо у фотоілюстраціях з подачі регіонального осередку  ICOMOS.
Голосуйте за нову вулицю імені АРХІТЕКТОРА ОЛЕГА  ПЕТРОВА за посиланням.
?>
вверх