07.06.2021

ВИРОБНИЧУ ПРАКТИКУ ПРОХОДИМО У ФРАНЦІЇ!

Кафедра іноземних мов та підготовки іноземних студентів

Навчально-науковий центр міжнародного співробітництва,

Франкомовний центр університетського розвитку (CRU)

 

ВИРОБНИЧУ ПРАКТИКУ ПРОХОДИМО У ФРАНЦІЇ!

Успішно склавши сесію, студентки будівельного факультету Кравченко Анна та Мінчук Анна (ПЦБ-18-4п), які  за програмою Mobilité de stage professionnel à linternational («Мобільність професійних стажувань на міжнародному рівні»), запровадженою Асоціацією франкомовних університетів (AUF) для країн Центральної та Східної Європи, отримали стипендії та поїхали до Франції на професійне стажування під керівництвом пана Дені Додемана, головного архітектора історичних пам’яток у Вільбуа-Лавалет, що поблизу великого міста Ангулем на заході Франції.

У паризькому аеропорту наших дівчат зустрів давній друг академії, архітектор Клод Ноель, який допоміг нашим студенткам зорієнтуватись у столиці і купити білети до Ангулема, де на них вже чекав пан Дені Додеман. Далі на дівчат чекають цікаві зустрічі з досвідченими фахівцями, незабутні відкриття та занурення в неповторну архітектурну та історичну спадщину Франції!

Підкреслимо, що вже третій рік поспіль найкращі студенти франкомовних проєктів ПДАБА здобувають ґранти від Асоціації франкомовних університетів (AUF) на проходження виробничої практики у Франції. Минулого року стипендію від AUF отримав студент архітектурного факультету Гулієв Логман (група АРХ-17-4п). Саме його досвід, допомога й дружні поради стали у нагоді дівчатам з будівельного факультету, надали їм віри в успіх, власні знання та сили.

Сподіваємось на подальші успіхи наших студентів і викладачів у продовженні та розвитку плідного міжнародного співробітництва Академії!

?>
вверх