14.04.2021

Продовження екскурсії в онлайн-форматі

 для студентів спеціальності «Будівництво та цивільна інженерія» освітньо-професійної програми «Автомобільні дороги і аеродроми» на будівництво траси Н-31 Дніпро – Решетилівка, яке здійснюється в межах Національної програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво»

 

Будівництво траси Дніпро-Царичанка-Кобеляки-Решетилівка – один із наймасштабніших об’єктів програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Перша екскурсія студентів 1-6 курсів спеціальності «Будівництво та цивільна інженерія» освітньо-професійної програми «Автомобільні дороги і аеродроми» на будівництво траси Н-31 відбулася офлайн 24 вересня 2020 року. Студенти мали можливість на власні очі побачити, як відбувається будівництво в реальних умовах. На жаль, у зв’язку з посиленням карантину, продовження екскурсії доводиться проводити в онлайн-форматі. 13 квітня 2021 року кафедрою «Автомобільні дороги, геодезія та землеустрій» було проведено онлайн екскурсію на головний проєкт країни — будівництво траси Н-31.

Н-31 є частиною маршруту з Дніпра до Києва, дорога стане першим справжнім українським хайвеєм. Крім того, це перше будівництво нової дороги такого рівня за всі часи незалежності України. Нова якість дороги дасть змогу водіям скоротити на дві години час проїзду з Дніпра до Києва.

Реалізовує один із найбільших інфраструктурних проєктів країни – будівництво автотраси Н-31 «Дніпро-Царичанка-Кобеляки-Решетилівка» у Дніпропетровській області «Автомагістраль-Південь». На теперішній час, виконано більшість запланованих робіт зі спорудження моста через канал «Дніпро-Донбас». Ця переправа з’єднає уже готову ділянку автотраси із 30-кілометровим відрізком, який планується прокласти до межі Дніпропетровської області. Довжина мосту становить майже 100 метрів, а ширина – 27 метрів. Залізобетонна монолітна плита проїжджої частини влаштована на 42 балках прогонових будов завдовжки 33 м кожна. Основний проїзд мосту вже залито бетоном, виготовленим на новому заводі компанії у селі Могилів. Наразі триває відсипання земляного полотна на ділянках підходів до моста, укріплення берегів каналу.

Студенти подивились відео з першої екскурсії, яка відбулась офлайн 24 вересня 2020 року, а також відео робіт, які проводились з того часу до теперішнього, і змогли порівняти об’єм виконаних робіт майже за пів року.

Згодом буде влаштовано перильне та бар’єрне огородження, гідроізоляцію споруди та влаштування водовідводу, монтаж системи освітлення. Фінальний етап будівництва – влаштування двох шарів асфальтобетонного покриття та нанесення розмітки.

Окрім мосту через канал, мостобудівельники завершують спорудження двох автодорожніх шляхопроводів. Ці штучні споруди забезпечать сполучення траси Н-31 з дорогами «Петриківка-Шульгівка» та «Кам’янське-Жемчужне». Завершення будівництва шляхопроводів заплановане на травень.

Хочеться відмітити, що 24 вересня 2020 року під час першої екскурсії, студенти фотографувалися на цих шляхопроводах, де було закладено тільки 2 фундаменти під колони. А на сьогоднішній день будівництво шляхопроводів вже майже закінчується.

Відтак ще цього року буде відкрито рух автотранспорту на новозбудованих 28 км траси Н-31.

Чекаємо на нову офлайн екскурсію на завершений об’єкт будівництва.

 

 

Кафедра автомобільних доріг, геодезії та землеустрою.

?>
вверх