04.01.2021

Новорічні свята для слухачів підготовчого відділення

Кафедра іноземних мов та підготовки іноземних студентів

21 та 24 грудня  викладачі кафедри іноземних мов та підготовки іноземних студентів Кушнір Л.В., Гуркіна Т.Ю. і Подопригора А.М.  організували для слухачів підготовчого відділення новорічні свята.

Новий Рік – одне з найулюбленіших свят. Для тих, хто не вірить у дива, і, звичайно, для всіх, хто вірить – це свято сповнене надіями на майбутнє. Для іноземних громадян, слухачів підготовчого відділення Придніпровської державної академії  будівництва, вже цього року деякі з омріяних бажань здійснились. Приїхавши на навчання, громадяни Марокко та інших країн почали великий шлях до здобуття вищої освіти в Україні. Вони отримують не тільки необхідні знання і кваліфікацію з обраної спеціальності, а й долучаються до культури і традицій українського народу, який гостинно вітає їх на своїй землі.

Слухачі першої групи інсценували українську народну казку «Ріпка», але на сучасний лад. Саджали не ріпку, а ялинку, герої казки – сучасні і модні, веселі і артистичні. Незважаючи на те, що іноземні студенти  вивчають лише два з половиною місяці українську, вони співали українською, декламували вірші і спілкувалися з гостями українською.

У другій групі студенти долучилися до готування млинців й смачного Марокканського чаю під час «Інтелектуального сніданку» – тематичного заняття, присвяченого зимовим святам.

У третій групі іноземні студенти радісно вітали новорічними піснями і танцями всіх присутніх. Веселі гноми  заряджали присутніх  бадьорим святковим настроєм.

Який же Новий Рік без Діда Мороза, Снігуроньки і новорічної ялинки! Всім відомо, що у Діда Мороза є подарунків міх! Він з радістю привітав всіх казкових героїв та учасників концертної програми і подарував кожному  подарунок.

При всьому розмаїтті, новорічні свята в різних країнах мають спільні риси – це прощання зі старим роком, сподівання, що неприємності залишаться в минулому, а в новому році все зміниться на краще!

 

 

 

 

?>
вверх