22.10.2020

Як результат співпраці підписаного Меморандуму

Між Придніпровською державною академією будівництва та архітектури та Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) ГмбХ було підписано Меморандум про співробітництво в рамках реалізації проєкту міжнародної технічної допомоги «Підтримка національного Фонду енергоефективності та програми екологічних реформ (S2I) в Україні».
 
Метою проєкту є підтримка Уряду України щодо запуску і налагодження роботи ДУ «Фонда енергоефективності», що є ключовим інструментом у підвищенні енергоефективності та енергозбереження та скорочення викидів парникових газів у житловому секторі.
 
Завданням проєкту є спрямовані на підтримку Фонду енергоефективності:
– надання рекомендацій щодо стратегії його розвитку;
– розвиток компетенцій та налагодження роботи Технічного офісу Фонду;
– підготовка і навчання енергоаудиторів та інших технічних фахівців.
 
Головним очікуваним результатом від співпраці підписантів Меморандуму є проведення навчання енергоаудиторів та підготовка заявок на отримання грантів відповідно до вимог Фонду енергоефективності. Для цього GIZ надасть університету інституційну, технічну та методичну підтримку, яка дозволить готувати спеціалістів європейського рівня.
 
Сьогодні, 21 жовтня, закінчила навчання група слухачів, що отримали кваліфікаційні атестати енергоаудиторів та сертифікати про підготовку роботи з Фондом енергоефективності.
 
Під час навчання слухачі отримали відповідні знання та практичні навики, які необхідні для проведення сертифікації енергетичної ефективності й обстеження інженерних систем будівель, оцінювання рівня їх енергоефективності та надання рекомендацій щодо його підвищення з техніко-економічних обґрунтуванням.
Більше інформації за посиланням
Навчальна програма розроблена проєктом GIZ «Підтримка Фонду енергоефективності» за підтримки Мінрегіон України.
?>
вверх