04.07.2018

Центр університетського розвитку приймає французьких лекторів.

З 16-го по 27-е квітня 2018 року Франкомовний центр університетського розвитку, кафедра Інтенсивного навчання іноземним мовам за підтримки Бюро Центральної та Східної Європи Всесвітнього агентства франкомовних університетів організували цикл лекцій з економіки та архітектури французькою мовою для студентів франкомовних проектів ПДАБА. Для студентів-архітекторів лекції читав практикуючий паризький архітектор Клод Ноель. Тематика була різноманітною: «Екологічні будинки», «Історія архітектури м. Париж», «Норми пожежної безпеки при проектуванні житлових і громадських будівель у Франції». Студенти ж економічного факультету, які навчаються у франкомовних проектах, слухали лекції викладача по економіці Рудольфа Бренмана за темами «Міжнародна економіка», «Діагностика підприємства». Також Рудольф Бренман прочитав цикл лекцій з міжнародної економіки для викладачів, задіяних у франкомовних проектах ПДАБА.

Для французьких лекторів силами Центру університетського розвитку і кафедри Інтенсивного навчання іноземним мовам, а також архітектурного та економічного факультетів була організована насичена культурна програма, завдяки якій наші гості змогли зануритися в культурне життя нашого міста.

Сподіваємося, що студенти змогли відкрити для себе й належно оцінити новий формат спілкування «студент-викладач», зовсім іншу модель, західний підхід до викладання, а також, звичайно ж, не втратили можливість поспілкуватися з носіями мови і підвищити свій рівень знань не тільки з французької мови як іноземної, але і з французької мови для спеціальних цілей.

Хотілося б висловити подяку всім організаторам, і в першу чергу, керівнику Центру університетського розвитку ПДАБА, завідувачу кафедри Інтенсивного навчання іноземним мовам доценту кандидату філологічних наук Яковишеній Н.Ю. а також працівникам Центру університетського розвитку, викладачам кафедри ІНІМ, викладачам архітектурного та економічного факультетів і всім учасникам за можливість бути частиною подібних масштабних заходів.

 

Викладач кафедри ІНІМ Тихонова Н.Є.

?>
вверх