28.02.2019

СПІВПРАЦЯ З КОНСТРУКТОРСЬКИМ БЮРО «ПІВДЕННЕ»

25-го лютого у ректора академії професора М. В. Савицького відбулася чергова робоча зустріч із співробітниками Державного підприємства «Конструкторське бюро «Південне» ім. М. К. Янгеля у складі: начальника відділу Г. Г. Осінового, начальника сектора Ю. О. Лисенко, провідного фахівця Н. Є. Субач. У нараді від академії взяли участь проректор з наукової роботи проф. В. В. Данішевський, проректор з науково-педагогічної, кадрової та виховної роботи доц. С. В. Іванцов, проф. С. В. Шатов, проф. Г. П. Євсєєва, магістрант-архітектор І. Ю. Андрієнко.

На зустрічі були обговорені питання з проектування і створення Промислово-дослідницької бази на Місяці в районі кратера Шеклтон та участі академії у цій роботі.

Представників КБ «Південне» зацікавили дослідження академії у сфері 3D-друкування будівельних об’єктів і конструкцій та використання сумішів на базі місячного ґрунту – реголіту, що дозволить виробляти модулі станції безпосередньо на супутнику Землі. Остаточно не визначена архітектурна форма модулів станції, це є творчим та технічним завданням для науковців академії. Сферою взаємних наукових інтересів у реалізації проекту є створення рухомого модуля з комплектом обладнання для розробки та переробки реголіту, використання результатів науковців академії у виготовленні грунтоблоків.

На завершення робочої зустрічі, сторони обговорили питання створення макету Промислово-дослідницької бази на Місяці для представлення на Міжнародному симпозіуму у м. Вашингтон у жовтні цього року.

Від імені керівництва, начальник відділу Г. Г. Осіновий запросив ректора академії професора М. В. Савицького на зустріч з Генеральним директором КБ «Південне» О. В. Дегтяревим на початку березня поточного року для підписання договору про співпрацю наукових колективів.

?>
вверх