14.11.2018

Прохання підтримати петицію до КМУ

Шановні колеги!

Звертаюсь до Вас із проханням підтримати петицію до Кабінету Міністрів України, щодо посилення соціального захисту аспірантів підготовлену представниками Ради молодих вчених при МОН разом із львівськими колегами!
Прошу поширити та підписати петицію 

Адже це стосується майбутнього нашої науки!!!!

Представники РМВ при МОН (Ірина Дегтярьова, Юрій Кращенко та ін.) неодноразово наголошували на дуалізмі правового статуса аспірантів як здобувачів освітньо-наукового рівня доктора філософії: з одного боку, це дослідники на початковому етапі їх наукової кар’єри (як вважається у документах Європейського дослідницького простору #ERA), а з іншого – учасники третього циклу вищої освіти (за Болонським процесом та документами Європейського простору вищої освіти). І таку природу мають аспіранти у більшості країн. В інших системах аспіранти мають значно більший набір соціальної допомоги, аналогічно як і студенти, як-от: пільги на проїзд, знижки на культурні, спортивні події, соціальну допомогу та ін. Підставою для надання таких пільг може бути карта аспіранта #DoctoralCandidateCard, яка може видаватися тим, хто навчається на докторських програмах на денній формі підготовки. Крім того, вважаємо, що потрібно підвищити стипендії аспірантам та заохотити заклади вищої освіти та наукові установи покривати витрати на наукову мобільність, пов’язану з процесом реалізації програми підготовки в аспірантурі. Механізм запровадження та правові підстави є, потрібно внести деякі зміни та ухвалити політичне рішення! До чого і закликає ця петиція!

Просимо ознайомитися, підписати та поширити! Маємо досягти 25000 підписів! Сподіваємося на підтримку аспірантів та всіх учених України!

З повагою,

голова Ради молодих вчених ПДАБА

Єлісєєва М.О.

?>
вверх