30.11.2018

Олімпіада  2018 на кафедрі іноземних мов

Геополітичне положення, сучасний економічний стан України, її сусідство та тісне співробітництво з країнами Заходу і Сходу, і перед усім з країнами Європейського Союзу, а також інтеграційні процеси і останні події в країні вимагають від сучасної студентської молоді володіння іноземними мовами як обов`язкової складової їхніх знань. Знання мов сприяє зближенню народів та поліпшує шанси молодих спеціалістів на досягнення успіху в їхній професійній діяльності. У нашій країні якість підготовки майбутнього молодого спеціаліста пов’язана з необхідністю оволодіння іноземними мовами, що сприятиме мобільності українських студентів у міжнародному просторі.

Вивчення іноземної мови є тривалим процесом, який вимагає багато єнергії, цілеспрямованості і палкого бажання опанувати дану мову. Але кожен процес вивчення є неможливим без аспекту перевірки. Олімпіада є ефективним і продуктивним способом оцінки рівня володіння іноземною мовою в учнів та студентів. Тому, олімпіада з іноземних мов відіграє важливу роль у процесі навчання в нашій Академії.

Олімпіада з іноземної мови проводилась серед студентів  І – ІІІ  курсів всіх факультетів нашої Академії.

Англійська секція проводила олімпіаду у ІІІ тури за тематикою таких напрямків: Охорона навколишнього середовища, Освіта сьогодні і в майбутньому, Співробітництво держав у контексті сьогодення, Історія та майбутнє України, Роль професії для майбутнього розвитку країни, Новітні досягнення людства, Видатні історичні події та постаті, Традиції і звичаї народів світу та їх вплив на культурний розвиток людини. І тур олімпіади був проведений викладачами у групах на 8-9 тижні (з 22 жовтня по 4 листопада) для відбору студентів до ІІ туру.

У ІІ турі олімпіади, який англійська секція проводила 12.11.18 р., приймали участь близько 20 кращих студентів. На ньому студенти виконали лексико-граматичні та відео тести. Після обробки матеріалів викладачами предметної комісії кафедри за результатами тестів до  ІІІ туру потрапили 7 студентів-фіналістів:

 

  1. Табанець Олександра АРХ-18-1
  2. Ткач Дарія                         ФІН-18
  3. Савченко Данило ВВ-18
  4. Терентьєва Марія             ФІН-18
  5. Буцька Валерія МЕН-18
  6. Ткаченко Катерина МАГ-18
  7. Лупачов Кирило                         АУТП-18

ІІІ тур олімпіади англійська секція провела 26.11.18 р. об  11-00 годині. Протягом цього туру студенти продемонстрували навики непідготованого мовлення із зазначеної вище тематики. Студенти показали високий рівень підготовки, обізнаність у різних сферах діяльності людини та зацікавленість у проблемах перебігу подій сьогодення. За результатами ІІІ туру були визначені переможці англійської секції:

І місце  –  Табанець Олександра              АРХ-18-1;

ІІ місце  –  Лупачов Кирило                      АУТП-18;

ІІІ місце  –  Савченко Данило                    ВВ-18.

Студенти-фіналісти, які брали участь у ІІІ турі, були відзначені цінними подарунками та сертифікатами успішності за підписом зав.кафедрою іноземних мов та ректором Академії. Кращі виступи були відзначені окремо.

До предметної комісії ІІ туру увійшли: граматичний тест – викладачі Чижикова І.В., Левицька С.І.; відео-тест – старший викладач Гальченко І.О., викладач Шафран Е.В.

У президію комісії ІІІ туру були призначені: голова англійської секції – доц. Шашкіна Н.І.; члени комісії – доц. Соколова К.В., викладачі Божок О.І., Щетинникова О.О.

Відповідальний за проведення та організацію олімпіади викладач Божок О.І.

 

?>
вверх