15.11.2018

День української писемності та мови

У День української писемності та мови 9 листопада вся країна писала традиційний радіодиктант національної єдності «Крила України». Офіційне гасло цьогорічного заходу – #пишеморазом. Воно підкреслює основну мету диктанту – єднання навколо мови.

Академія також долучилася до загальнонаціонального мовного флешмобу. На офіційному каналі ДВНЗ ПДАБА із зали засідань Вченої ради велася пряма трансляція написання радіодиктанту викладачами та студентами академії.

Захід відкрив щойно обраний ректор, доктор технічних наук, професор Савицький М. В., який відзначив важливу роль мови в підготовці інженерно-технічних працівників. Завідувач кафедри українознавства, доктор наук з державного управління, професор Євсєєва Г. П. наголосила на тому, що мова – це безпека країни. Збереження мови – збереження кордонів нашої Батьківщини.

У написанні диктанту взяли участь три факультети академії. Найактивнішими були викладачі та студенти механічного факультету. На «відмінно» і «дуже добре» диктант написали Богомолов В. В., Ротт Н. О., Носенко О. П., Кроль Р. М., Червоноштан А. Л., Коноваленко Ю. І., та студент групи АТ-18 В. Бабич.

Економічний факультет був представлений кількома групами студентів та викладачів. Перемогу здобули студенти групи ПУА-17 Кістол А. і Ставицька Ю.

У написанні диктанту взяли участь і члени ректорату. Роботи Дзюбана О. В. (начальник навчально-виробничого відділу), Нажі П. М. (начальник навчального відділу), Титюка А. О. (начальник НДЧ) оцінено на «відмінно» й «дуже добре».

Абсолютним переможцем став студент економічного факультету Проценко К. (група МТ-17-1п), який написав диктант без жодної помилки.

?>
вверх